Petreceti la festivalul mustului cu muzica lautareasca cu invitati speciali, Cornelia Catanga si Aurel Padureanu sambata 3 octombrie de la ora 18:30, 50 lei/persona (pretul include intrarea la concert, o cana de must si o turta cu slanina).

Festivalul Mustului

Pentru ca este sezonul recoltelor va invitam sa ne treceti pragul in zilele de 3 octombrie, acest eveniment fiind dedicat iubitorilor de pastrama de oaie cu mamaliga, mici, ghiveci de legume cu berbecut, carnaciori  de porc si vita si vanatoresti, veti vedea cum se  face magiunul, paine de casa, cozonaci si placinte la cuptor.

Deasemenea puteti cumpara pentru acasa  pastramuri, oale cu sarmale, cozonaci, dulceturi facute in casa.

meniu

 

 

Hanu Ancuței invită pe toți cei care simt și trăiesc românește la un eveniment de promovare a tradițiilor și valorilor românești. Pe 3 octombrie, pe terasa de la Hanu Ancuței se va desfășura Festivalul Mustului, un adevărat regal gastronomic, ce îmbină bucătăria românească tradițională, muzica lăutărească și spiritul de poveste al Hanului, atît de apreciat de marele scriitor Mihail Sadoveanu.

Invitați speciali vor fi renumiții interpreți de muzică de petrecere Cornelia Catanga și Aurel Pădureanu. Cei care ne vor trece pragul vor putea savura o cană cu must direct de la teasc, iar licoarea făcută din struguri culeși din viile Moldovei va curge în valuri, așa cum se cuvine la un festival cu tradiție.

Pentru că este sezonul recoltelor, aceste eveniment se va adresa și gurmanzilor care vor putea să se înfrupte din bucate gătite atent, după rețete originale, în bucătăria Hanului: pastramă de oaie cu mămăligă, mici, cîrnați, ghiveci de legume cu berbecuț.

Împătimiții rețetelor culinare vor avea ocazia să vadă cum se face magiunul, pîinea de casă, cozonaci, și plăcinte la cuptor. Cei care doresc să ducă acasă ori celor dragi spiritul legendar al Hanului pot cumpăra oale cu sarmale și zacuști, păstrămuri, cozonaci, magiun și dulcețuri făcute în casă.

Evenimentul de pe 3 octombrie, va începe la ora 18,30 și se va termina în jurul orei 23,30, prețul fiind de 50 de lei de persoană, preț ce include biletul, o cană cu must și o turtă cu slănină cu ceapă. Cei care doresc și apreciază bucătăria tradițională românească vor putea alege un meniu, cu bucate pregătite chiar în fața lor: pastramă de rață/ceafă de porc, mușchiuleț de porc și batog de morun direct de la afumătoare; pastramă de oaie/porc la grătar cu mămăligă; mici/cîrnaț/ceafă de porc la grătar; ghiveci de legume cu berbec la ceaun; sărmăluțe în ulcele la cuptor pe vatră; pîine la cuptor și turte pe plită; plăcinte la cuptor afară; clătite cu prune și sos de vin.

De asemenea, pentru grupuri de 20-25 de persoane se poate comanda, în avans cu 24 de ore, țap la grătar sau purceluș de lapte, iar pentru grupuri de 8-10 persoane-rață umplută cu sarmale.

La răscruce de drumuri și timpuri

Hanul Ancuţei este, în mod tradiţional, un punct de răscruce pentru turiştii care ajung în nordul Moldovei, fie Piatra Neamţ, Iaşi, Suceava sau zona istorică Bucovina. Este situat la 27 kilometri de Roman, pe DN 85, care duce spre Suceava.

Hanu Ancuţei arată, potrivit studiilor, la fel cum arătat acum 100 de ani sau mai mult, fiind reclădit pe ruinele vechiului han. În prezent, restaurantul hanului are o capacitate de 700 de locuri dintre care 300 în ineriorul hanului, şi o terasă nouă de 400 de locuri. Investiția în terasa nouă, care păstrează arhitectura originală a Hanului vechi, a fost finalizată anul acesta.

Trebuie să știți dumneavoastră că hanul acela al Ancuței nu era han – era cetate! Avea niște ziduri groase de ici până colo și niște porți ferecate cum n-am văzut în zilele mele. În cuprinsul lui se puteau oploși oameni, vite și căruțe și nici habar n-aveau dinspre partea hoților…” – scria Mihail Sadoveanu în volumul său de povestiri Hanu Ancuței

Locaţia vă întâmpină cu un design tradiţional  românesc autentic, cu ospătari îmbrăcaţi cu veşminte populare din Moldova şi cu lăutari.

Hanu Ancuţei dispune de 28 de locuri de cazare. De la Han puteţi ajunge uşor atât în oraşele Suceava, Târgu Neamţ (unde puteţi vizita vestita Cetate a Neamţului) ori Iaşi, cât şi către Bucovina, cu mănăstirile precum Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa, Humor sau Putna. Proprietarii Hanului vă propun şi două obiective mai puţin cunoscute. Schitul Vovidenia, unde puteţi vizita şi Casa memorială Mihail Sadoveanu, şi Muzeul de Artă Populară Nicolae Popa din Târpeşti.

 

Rezervari!

Nu mai sunt locuri disponibile la acest eveniment. Iti multumim pentru interes si te asteptam cu drag la alte petreceri ale Ancutei