Pachet demipensiune Hanu Ancutei (360 lei/persoană)

30 Aprilie-2 Mai 2016

2 nopți cazare la Hanu Ancutei în cameră dublă, mic dejun inclus
2 cine festive cu preparate traditionale romanesti
Program artistic deosebit

divider

După răsfațul oferit la Hanu Ancutei vă recomandăm un tur al județului Neamț pentru a-i descoperi bogatiile, istoria și cultura deosebită.

01Ora 10 – Plecare spre Cetatea Neamțului, o cetate medievală construită în sec al 14-lea de către Petru I și fortificată de Ștefan cel Mare în momentul apariției pericolului otmoman.

 

 

 

 

02

Ora 12:15 – Se merge la Mănăstirea Neamțului, cel mai mare așezământ monahal din Moldova, singura mânăstire restaurată de comuniști, în timpul lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Veți afla și o poveste interesantă pe această temă.

 

 

 

03

Ora 13-14 – Prânz mânăstiresc (mâncăruri cu rețete secrete) la Mănăstirea Vovidenia unde pot fi admirate peisaje mirifice, încărcate de energie și totodată se vizitează Casa Memorială a marelui scriitor Mihail Sadoveanu. Veți afla povești picante despre viața marelui scriitor, necunoscute publicului larg.

 

 

 

04

Ora 15 – 16 – Mănăstirea Agapia, renumită pentru pictura interioară a bisericii, operă a celebrului pictor Nicolae Grigorescu și lângă mânăstire se află casele chilii din satul monahal unde trăiesc 400 de măicuțe care au creat un paradis floral. Aici încă se mi păstrează și astăzi meșteșugul broderiei și țesutului, iar covoarele se exportă în întreagă lume.

 

 

 

05

Ora 16 – 16:30 – Ne îndreptăm spre Casa lui Ion Creangă din Humulești, se vizitează inclusiv Parcul tematic Ion Creangă cu scene din Amintirile din copilărie a scriitorului.

 

 

 

 

06

Ora 16:30 – 18 – Muzeul etnografic Nicolae Popa. Casă tipică din ținutul Neamț (tradiții, obiceiuri, meșteșuguri din zona Neamț).

 

 

 

Ora 18:30 – Cină festivă la Hanu-Ancuței unde puteți avea o experiență gastronomică unică. Un restaurant tipic românesc ce are un istoric de 300 de ani, un simbol al ospitalității din Moldova, arhitectură specifică, design rustic, mâncare moldovenească, chelneri îmbrăcați popular și de unde lăutarii nu lipsesc niciodată. Hanu-Ancuței a devenit faimos în anii 1920 când era frecventat de către Mihail Saoveanu și după care a scris cartea Hanu-Ancuței.

 

Pentru confirmarea rezervărilor vă rugăm să faceți plata în contul de mai jos și să trimiteți confirmarea la adresa: [email protected]
SC TUROAG SA
CIF: RO2055843
Cod IBAN: RO95BUCU1911210715080RON
Banca: Alpha Bank Roman

Revervă acum!

  Numele (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Numar de persoane (obligatoriu)

  Adresa de email (obligatoriu)

  Localitatea

  Introdu acest cod: captcha