Skip to content

Hanu Ancutei

Circuite turistice

Hanu Ancutei reprezintă locatia ideala pentru cei care doresc sa exploreze farmecul regiunii Neamt, o zonă plină de spiritualitate, istorie, traditie si frumuseti naturale.

Primul circuit turistic

Primul circuit începe cu legendara cetate a Neamțului, Mănăstirea Vovidenia și muzeul lui Sadoveanu. După acestea, circuitul continuă cu Mănăstirea Agapia și așezământul monahal, drumul ducând către casa memorială a lui Ioan Creangă de la Humulești. Circuitul se încheie după vizitarea Muzeului Etnografic Neculai Popa din Târpești, cu o cină plină de bunătăți tradiționale la Hanu Ancuței.

Al 2-lea circuit turistic

În al doilea circuit veți merge să vizitați cel mai mare lac de baraj natural din țară, Lacul Roșu și să admirați Cheile Bicazului, după care vă veți îndrepta spre Izvorul Muntelui unde stă liniștit lacul Izvorul Muntelui, pe malul căruia veți lua masa, la păstrăvărie. Continuând circuitul veți poposi la Mănăstirea Neamțului, nu înainte de a vizita Poiana Largului. La întoarcere, Hanu Ancuței vă va aștepta cu cina caldă și gustoasă.

Al 3-lea circuit turistic

Al treilea circuit vă va duce la Castelul Miclăușeni și, de la acest palat neogotic veți ajunge la Palatul lui Alexandru Ioan Cuza din Ruginoasa (Iași). Circuitul se va încheia cu o degustare de vinuri la Crama Cotnari.

Al 4-lea circuit turistic

Pentru pasionatii de vanatoare, Hanu Ancutei este punctul de plecare catre cele patru fonduri de vanatoare aflate in administrarea Directiei Silvice Piatra Neamt populate de ursi, cervide mari, mistreti, lupi, rasi si cocosi de munte, precum si alte specii cum ar fi jderi de stanca, caprior, vulpi, iepuri, pisica salbatica etc.

Al 5-lea circuit turistic

Acest circuit va începe cu un drum de 80 de km spre Iași, unde veți face un tur al Capitalei Moldovei,veți vizita Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, monument ridicat ca necropolă cu o remarcabilă arhitectură bizantină, și Mitropolia Moldovei și a Bucovinei care are o istorie de peste 6 veacuri.

Un loc de poveste

Hanu Ancutei

Alături de prospețimea și frumusețea ținutului moldovenesc preparatele tradiționale și servirea impecabilă completează experiență evenimentului dumneavoastră, devenind unic și de neuitat. Vă așteptăm cu drag!